W związku ze zmianą skryptu FORUM, w celu zalogowania się na forum, proszę skorzystać z funkcji PRZYPOMNIENIE HASŁA lub skorzystać z funkcji RESET hasła w zakładce FORUM w serwisie.

Nie moge oglądać filmów

Zgłaszanie problemów związanych z filmami, muzyką.

Moderatorzy: Lateralus, jarek_86, immortal, Moderatorzy

Wiadomość
Autor
RacerPL
Posty: 2
Rejestracja: 2006-06-21, 00:02
Lokalizacja: WLKP
    unknown unknown
Gender: None specified
Kontaktowanie:

Nie moge oglądać filmów

#1 Postautor: RacerPL » 2007-06-14, 23:19

Witam. Mam drobny problem. "Otóż mam kilka filmów ktore nie chca mi sie odtwarzac w kompi. czego to moze byc przyczyna. Żaden błąd nie wyskakuje, a kazdy z tych filmow moge przesunac na dowolna minute i obraz jest jakbym zrobil pauzze.
Np. Faceci w rajtuzach ktore sciaglem z torrentow

Awatar użytkownika
-ri-
-#Cham
-#Cham
Posty: 9298
Rejestracja: 2005-11-26, 14:07
Lokalizacja: Chrząszczyżewoszyce
    unknown unknown
Gender: None specified
Kontaktowanie:

Re: Nie moge oglądać filmów

#2 Postautor: -ri- » 2007-06-14, 23:20

RacerPL, podaj link do któregoś filmu, który ci się nie odtwarza.
ObrazekObrazekObrazekObrazek
Obrazek
Złośliwość jest podstawą wszelkiej przyjaźni. Dowodzi inteligencji i zainteresowania drugą osobą. :] "Życie jest jak psi zaprzęg. Jeśli nie jesteś liderem, sceneria nigdy się nie zmienia"

Awatar użytkownika
rczak16
Posty: 22
Rejestracja: 2006-06-07, 17:18
Lokalizacja: torrenty.org
    unknown unknown
Gender: None specified
Kontaktowanie:

Re: Nie moge oglądać filmów

#3 Postautor: rczak16 » 2007-06-15, 08:07

RacerPL pisze:Witam. Mam drobny problem. "Otóż mam kilka filmów ktore nie chca mi sie odtwarzac w kompi. czego to moze byc przyczyna. Żaden błąd nie wyskakuje, a kazdy z tych filmow moge przesunac na dowolna minute i obraz jest jakbym zrobil pauzze.
Np. Faceci w rajtuzach ktore sciaglem z torrentow


Jakie kodeki masz zainstalowane :?: bo to wygląda jak by kodek sobie nie radził
CZ@K
Obrazek
Obrazek

RacerPL
Posty: 2
Rejestracja: 2006-06-21, 00:02
Lokalizacja: WLKP
    unknown unknown
Gender: None specified
Kontaktowanie:

Re: Nie moge oglądać filmów

#4 Postautor: RacerPL » 2007-06-15, 20:42

mam zainstalowane divix i ffdshow i ac3 filtr. a film to np.
http://torrenty.org/torrent/120645

Awatar użytkownika
Gichon
-#V*I*P
-#V*I*P
Posty: 520
Rejestracja: 2005-09-25, 15:54
Lokalizacja: ja to znam ?
    unknown unknown
Gender: None specified

Re: Nie moge oglądać filmów

#5 Postautor: Gichon » 2007-06-15, 20:52

Jest to, wbrew pozorom klopot nie z kodekami video, a z kodekami audio.
Albo film jest zle skonwertowany, albo jest zle polaczenie dzwieku z obrazem.
Jezeli jest to taki problem, to mozesz sprobowac rozdzielic dzwiek z obrazem w Virtual Dubie i odtworzyc sam obraz.
Jezeli bedzie plynnie chodzil to sprawa jest rozwiazana.
Niestety w takim przypadku film mozesz sobie darowac.
nie jestem w 100% pewny czy taka jest przyczyna.
Obrazek

miki106
Posty: 2
Rejestracja: 2007-06-16, 23:40
    unknown unknown
Gender: None specified

Re: Nie moge oglądać filmów

#6 Postautor: miki106 » 2007-06-16, 23:45

Błagam niech mi ktoś pomoże !
Mam konto na http://torrenty.org
Jak chce pobrac jakiś film klikam na
"Pobierz torrent"
i mi sie w sekunde pobiera ;/
i nie chce się odtworzyc :(
błagam niech mi ktos pomoże.

GranPa
Posty: 1
Rejestracja: 2007-01-16, 21:36
Lokalizacja: Linux Mandriva
    unknown unknown
Gender: None specified

Re: Nie moge oglądać filmów

#7 Postautor: GranPa » 2007-06-16, 23:54

miki106 pisze:Jak chce pobrac jakiś film klikam na
"Pobierz torrent"
i mi sie w sekunde pobiera ;/
i nie chce się odtworzyc :(


Pobrałeś dopiero plik torrenta. Musisz teraz zainstalować jakiś program, np BitTorrent, BitComet, Azureus, uTorrent, KTorrent (dla linuksa) - jest ich sporo i dopiero zaczniesz pobierać film. To już będzie dłużej niż sekunda :wink:

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
HARDSTYLE
-#V*I*P
-#V*I*P
Posty: 554
Rejestracja: 2006-12-19, 20:15
Lokalizacja: śląsk
    unknown unknown
Gender: None specified
Kontaktowanie:

Re: Nie moge oglądać filmów

#8 Postautor: HARDSTYLE » 2007-06-16, 23:56

bo potem ten plik wrzucasz do klienta np utorent, azureus, bitcomet i dopiero wtedy sciaga

cos w sam raz dla ciebie

http://forum.torrenty.org/viewtopic.php?t=12509
Ostatnio zmieniony 2007-06-16, 23:59 przez HARDSTYLE, łącznie zmieniany 1 raz.
[center]Obrazek[/center]

miki106
Posty: 2
Rejestracja: 2007-06-16, 23:40
    unknown unknown
Gender: None specified

Re: Nie moge oglądać filmów

#9 Postautor: miki106 » 2007-06-16, 23:58

Dzięki :)
Jak moge wam się odwdzięczyc?
(chyba nie moge ale chętnie spróbuje)
ale wy jesteście extra
ja myslałem że może za tydzień ktoś zobaczy że coś tam napisałem a wy tak szybko :)
jeszcze raz wielkie dzięki




\\\
tu bylo za duzo emotek
pieprzu
///



[ Dodano: 2007-06-16, 23:00 ]
o lol:P
miałem już taki program
(BitTorrent)
tylko nie wiedziałem po co mi on:P
ale teraz CHYBA sobie poradze :P
Ostatnio zmieniony 2007-06-17, 00:02 przez miki106, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
rczak16
Posty: 22
Rejestracja: 2006-06-07, 17:18
Lokalizacja: torrenty.org
    unknown unknown
Gender: None specified
Kontaktowanie:

Re: Nie moge oglądać filmów

#10 Postautor: rczak16 » 2007-06-17, 00:04

RacerPL pisze:mam zainstalowane divix i ffdshow i ac3 filtr. a film to np.
http://torrenty.org/torrent/120645



WIELKI BŁĄD !!
po pierwsz na pewno pierw zainstalowany był ffdshow a potem DivX wiec teraz by trzeba było
odinstalować DivX i AC3 Ponieważ FFdshow radzi sobie z wszystkimi DivX-ami od 3,11 do 6.02
ffdshow

ja mam ffdshow + QuicTime Alternative* + Real alternative* i wszystko chodzi
jedynie niektóre nowe Windows Media video nie chodzą bo nie mam kodeka bo ffdhow nie zawiera chyba kodeka do WMV 10

*Tylko Directshow Codec


//jak bym coś źle napisał to poprawcie mnie
CZ@K

Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
DuroneK
Posty: 15
Rejestracja: 2007-02-05, 15:30
Lokalizacja: Kraków
    unknown unknown
Gender: None specified
Kontaktowanie:

Re: Nie moge oglądać filmów

#11 Postautor: DuroneK » 2007-06-17, 09:44

RacerPL pisze:Witam. Mam drobny problem. "Otóż mam kilka filmów ktore nie chca mi sie odtwarzac w kompi. czego to moze byc przyczyna. Żaden błąd nie wyskakuje, a kazdy z tych filmow moge przesunac na dowolna minute i obraz jest jakbym zrobil pauzze.
Np. Faceci w rajtuzach ktore sciaglem z torrentow


moze zainstaluj sobie all_playera... nawet w normalnej wersji praktycznie wszystko idzie.

zawsze mozesz wyslac smsa i miec fulla i nie miec zadnego problemu ;-)
www.mtk-klub.pl - Małopolski Tuning Klub

milunisia
Posty: 2
Rejestracja: 2010-07-12, 17:00
    unknown unknown
Gender: None specified

Re: Nie moge oglądać filmów

#12 Postautor: milunisia » 2010-07-12, 16:54

Hej :) a ja mam znowu inny problem.. torrentów zaczęłam używać dopiero niedawno, także nie bardzo się jeszcze orientuję i dlatego proszę o pomoc :).
Mianowicie.. ściągnęłam film (rmvb) przez KTorrenta. I co z nim teraz zrobić żeby można było obejrzeć? bo żaden program na niego nie odpowiada, a jeden "powiedział mi" że mam znaleźć sobie taką wtyczkę: Dekoder application/x-bittorrent
P.S. Mam tak z każdym ściągniętym torrrentem :( nie wiem co się dzieje.. może ktoś się zna.?

Awatar użytkownika
-ri-
-#Cham
-#Cham
Posty: 9298
Rejestracja: 2005-11-26, 14:07
Lokalizacja: Chrząszczyżewoszyce
    unknown unknown
Gender: None specified
Kontaktowanie:

Re: Nie moge oglądać filmów

#13 Postautor: -ri- » 2010-07-12, 17:06

milunisia, a pewność masz, że film ci się ściągnął a nie tylko ten mały plik .torrent?

Jeśli tak to musisz zainstalować kodek .rmvb -> http://www.ubucentrum.net/2008/05/prost ... buntu.html
ObrazekObrazekObrazekObrazek

Obrazek

Złośliwość jest podstawą wszelkiej przyjaźni. Dowodzi inteligencji i zainteresowania drugą osobą. :] "Życie jest jak psi zaprzęg. Jeśli nie jesteś liderem, sceneria nigdy się nie zmienia"

milunisia
Posty: 2
Rejestracja: 2010-07-12, 17:00
    unknown unknown
Gender: None specified

Re: Nie moge oglądać filmów

#14 Postautor: milunisia » 2010-07-13, 21:15

Tak, pewność mam, ściągnął się cały film.. hmm.. kodek, kodek.. łatwe to nie jest ale popróbuję. Tak jeszcze pomyślałam że może można by było zamiast tego zainstalować po prostu inny program niż KTorrent, hm?

Awatar użytkownika
szakim
-#V*I*P
-#V*I*P
Posty: 188
Rejestracja: 2007-06-08, 19:31
    unknown unknown
Gender: Male

Re: Nie moge oglądać filmów

#15 Postautor: szakim » 2010-07-13, 21:23

milunisia pisze:KTorrent

BitTorrent mam i nie narzekam,lecz dla pewności po zakończeniu pobierania zawsze używam opcji :arrow: Ponowne Sprawdzanie
Obrazek


Wróć do „Multimedia - problemy”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości