•  FAQ  •   Szukaj  •   Użytkownicy  •   Grupy  •  Rejestracja  •   Zaloguj  •   Album  • 


Poprzedni temat :: Następny temat
Przesunięty przez: -ri-
2007-06-14, 23:20
Nie moge oglądać filmów
Autor Wiadomość
RacerPL 

Dołączył: 21 Cze 2006
Posty: 2
Skąd: WLKP
Wysłany: 2007-06-14, 23:19   Nie moge oglądać filmów

Witam. Mam drobny problem. "Otóż mam kilka filmów ktore nie chca mi sie odtwarzac w kompi. czego to moze byc przyczyna. Żaden błąd nie wyskakuje, a kazdy z tych filmow moge przesunac na dowolna minute i obraz jest jakbym zrobil pauzze.
Np. Faceci w rajtuzach ktore sciaglem z torrentow
 
 
 
-ri- 
Ham z fsi



Klient BT: UTorrent
Wiek: 17
Dołączył: 26 Lis 2005
Posty: 8894
Skąd: Chrząszczyżewoszyce
Piw: 2896
Ostrzeżeń:
 3/4/6
Wysłany: 2007-06-14, 23:20   

RacerPL, podaj link do któregoś filmu, który ci się nie odtwarza.
_________________


Złośliwość jest podstawą wszelkiej przyjaźni. Dowodzi inteligencji i zainteresowania drugą osobą. :] "Życie jest jak psi zaprzęg. Jeśli nie jesteś liderem, sceneria nigdy się nie zmienia"
 
 
 
rczak16 


Klient BT: UTorrent
Wiek: 30
Dołączył: 07 Cze 2006
Posty: 22
Skąd: torrenty.org
Piw: 5
Ostrzeżeń:
 6/4/6
Wysłany: 2007-06-15, 08:07   Re: Nie moge oglądać filmów

RacerPL napisał/a:
Witam. Mam drobny problem. "Otóż mam kilka filmów ktore nie chca mi sie odtwarzac w kompi. czego to moze byc przyczyna. Żaden błąd nie wyskakuje, a kazdy z tych filmow moge przesunac na dowolna minute i obraz jest jakbym zrobil pauzze.
Np. Faceci w rajtuzach ktore sciaglem z torrentow


Jakie kodeki masz zainstalowane :?: bo to wygląda jak by kodek sobie nie radził
_________________
CZ@K

 
 
 
RacerPL 

Dołączył: 21 Cze 2006
Posty: 2
Skąd: WLKP
Wysłany: 2007-06-15, 20:42   

mam zainstalowane divix i ffdshow i ac3 filtr. a film to np.
http://torrenty.org/torrent/120645
 
 
 
Gichon 



Dołączył: 25 Wrz 2005
Posty: 519
Skąd: ja to znam ?
Piw: 626
Wysłany: 2007-06-15, 20:52   

Jest to, wbrew pozorom klopot nie z kodekami video, a z kodekami audio.
Albo film jest zle skonwertowany, albo jest zle polaczenie dzwieku z obrazem.
Jezeli jest to taki problem, to mozesz sprobowac rozdzielic dzwiek z obrazem w Virtual Dubie i odtworzyc sam obraz.
Jezeli bedzie plynnie chodzil to sprawa jest rozwiazana.
Niestety w takim przypadku film mozesz sobie darowac.
nie jestem w 100% pewny czy taka jest przyczyna.
_________________
 
 
miki106

Dołączył: 16 Cze 2007
Posty: 2
Wysłany: 2007-06-16, 23:45   

Błagam niech mi ktoś pomoże !
Mam konto na http://torrenty.org
Jak chce pobrac jakiś film klikam na
"Pobierz torrent"
i mi sie w sekunde pobiera ;/
i nie chce się odtworzyc :(
błagam niech mi ktos pomoże.
 
 
GranPa 

Klient BT: KTorrent
Dołączył: 16 Sty 2007
Posty: 1
Skąd: Linux Mandriva
Wysłany: 2007-06-16, 23:54   

miki106 napisał/a:
Jak chce pobrac jakiś film klikam na
"Pobierz torrent"
i mi sie w sekunde pobiera ;/
i nie chce się odtworzyc :(


Pobrałeś dopiero plik torrenta. Musisz teraz zainstalować jakiś program, np BitTorrent, BitComet, Azureus, uTorrent, KTorrent (dla linuksa) - jest ich sporo i dopiero zaczniesz pobierać film. To już będzie dłużej niż sekunda :wink:

Pozdrawiam
 
 
HARDSTYLE 


Klient BT: UTorrent
Dołączył: 19 Gru 2006
Posty: 554
Skąd: śląsk
Piw: 319
Ostrzeżeń:
 3/4/6
Wysłany: 2007-06-16, 23:56   

bo potem ten plik wrzucasz do klienta np utorent, azureus, bitcomet i dopiero wtedy sciaga

cos w sam raz dla ciebie

http://forum.torrenty.org/viewtopic.php?t=12509
_________________
 
 
miki106

Dołączył: 16 Cze 2007
Posty: 2
Wysłany: 2007-06-16, 23:58   

Dzięki :)
Jak moge wam się odwdzięczyc?
(chyba nie moge ale chętnie spróbuje)
ale wy jesteście extra
ja myslałem że może za tydzień ktoś zobaczy że coś tam napisałem a wy tak szybko :)
jeszcze raz wielkie dzięki




\\\
tu bylo za duzo emotek
pieprzu
///



[ Dodano: 2007-06-16, 23:00 ]
o lol:P
miałem już taki program
(BitTorrent)
tylko nie wiedziałem po co mi on:P
ale teraz CHYBA sobie poradze :P
 
 
rczak16 


Klient BT: UTorrent
Wiek: 30
Dołączył: 07 Cze 2006
Posty: 22
Skąd: torrenty.org
Piw: 5
Ostrzeżeń:
 6/4/6
Wysłany: 2007-06-17, 00:04   

RacerPL napisał/a:
mam zainstalowane divix i ffdshow i ac3 filtr. a film to np.
http://torrenty.org/torrent/120645



WIELKI BŁĄD !!
po pierwsz na pewno pierw zainstalowany był ffdshow a potem DivX wiec teraz by trzeba było
odinstalować DivX i AC3 Ponieważ FFdshow radzi sobie z wszystkimi DivX-ami od 3,11 do 6.02
ffdshow

ja mam ffdshow + QuicTime Alternative* + Real alternative* i wszystko chodzi
jedynie niektóre nowe Windows Media video nie chodzą bo nie mam kodeka bo ffdhow nie zawiera chyba kodeka do WMV 10

*Tylko Directshow Codec


//jak bym coś źle napisał to poprawcie mnie
_________________
CZ@K

 
 
 
DuroneK 


Klient BT: UTorrent
Dołączył: 05 Lut 2007
Posty: 15
Skąd: Kraków
Piw: 5
Wysłany: 2007-06-17, 09:44   Re: Nie moge oglądać filmów

RacerPL napisał/a:
Witam. Mam drobny problem. "Otóż mam kilka filmów ktore nie chca mi sie odtwarzac w kompi. czego to moze byc przyczyna. Żaden błąd nie wyskakuje, a kazdy z tych filmow moge przesunac na dowolna minute i obraz jest jakbym zrobil pauzze.
Np. Faceci w rajtuzach ktore sciaglem z torrentow


moze zainstaluj sobie all_playera... nawet w normalnej wersji praktycznie wszystko idzie.

zawsze mozesz wyslac smsa i miec fulla i nie miec zadnego problemu ;-)
_________________
www.mtk-klub.pl - Małopolski Tuning Klub
 
 
 
milunisia

Dołączył: 12 Lip 2010
Posty: 2
Wysłany: 2010-07-12, 16:54   

Hej :) a ja mam znowu inny problem.. torrentów zaczęłam używać dopiero niedawno, także nie bardzo się jeszcze orientuję i dlatego proszę o pomoc :) .
Mianowicie.. ściągnęłam film (rmvb) przez KTorrenta. I co z nim teraz zrobić żeby można było obejrzeć? bo żaden program na niego nie odpowiada, a jeden "powiedział mi" że mam znaleźć sobie taką wtyczkę: Dekoder application/x-bittorrent
P.S. Mam tak z każdym ściągniętym torrrentem :( nie wiem co się dzieje.. może ktoś się zna.?
 
 
-ri- 
Ham z fsi



Klient BT: UTorrent
Wiek: 17
Dołączył: 26 Lis 2005
Posty: 8894
Skąd: Chrząszczyżewoszyce
Piw: 2896
Ostrzeżeń:
 3/4/6
Wysłany: 2010-07-12, 17:06   

milunisia, a pewność masz, że film ci się ściągnął a nie tylko ten mały plik .torrent?

Jeśli tak to musisz zainstalować kodek .rmvb -> http://www.ubucentrum.net...b-w-ubuntu.html
_________________


Złośliwość jest podstawą wszelkiej przyjaźni. Dowodzi inteligencji i zainteresowania drugą osobą. :] "Życie jest jak psi zaprzęg. Jeśli nie jesteś liderem, sceneria nigdy się nie zmienia"
 
 
 
milunisia

Dołączył: 12 Lip 2010
Posty: 2
Wysłany: 2010-07-13, 21:15   

Tak, pewność mam, ściągnął się cały film.. hmm.. kodek, kodek.. łatwe to nie jest ale popróbuję. Tak jeszcze pomyślałam że może można by było zamiast tego zainstalować po prostu inny program niż KTorrent, hm?
 
 
szakim 


Klient BT: BitTorrent
Dołączył: 08 Cze 2007
Posty: 182
Piw: 77
Wysłany: 2010-07-13, 21:23   

milunisia napisał/a:
KTorrent

BitTorrent mam i nie narzekam,lecz dla pewności po zakończeniu pobierania zawsze używam opcji :arrow: Ponowne Sprawdzanie
_________________
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku
Śledź odpowiedzi w tym temacie

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Template FISubSilver v 0.2 modified by Nasedo