W związku ze zmianą skryptu FORUM, w celu zalogowania się na forum, proszę skorzystać z funkcji PRZYPOMNIENIE HASŁA lub skorzystać z funkcji RESET hasła w zakładce FORUM w serwisie.

uTorrent - Ustawienia

Protokół BitTorrent, klienty - ustawienia, ściąganie i problemy, tworzenie torrentów, tracker

Moderator: Moderatorzy

Wiadomość
Autor
THeMooN
-#V*I*P
-#V*I*P
Posty: 232
Rejestracja: 2009-01-17, 16:59
    unknown unknown
Gender: None specified

Re: uTorrent - Ustawienia

#1121 Postautor: THeMooN » 2009-03-05, 21:26

Moim zdaniem tu jest coś nie tak z internetem dostarczanym przez mojego operatora, bo niecały miesiąc temu na tych ustawieniach targałem maksymalną prędkością... i też ściągałem po 6 zadań na raz, czasami było nawet 10+ i wszystko śmigało aż miło.

kesonex
Posty: 3
Rejestracja: 2009-01-17, 13:34
    unknown unknown
Gender: None specified

Re: uTorrent - Ustawienia

#1122 Postautor: kesonex » 2009-03-05, 21:44

Nie to miałem na mysli ale dla sprostowania dodam ze wlasnie jesli cos sciagam z netu przez www czasami te predkosci rosna nawet do 800. Niestety obnizki i skoki transferow sa spowodowane przez Wifi , ktore jak wiemy roznie działa i różny może miec zasięg jak i zakłocenia.

Mowiąc efektywnie miałem na mysli także jedna rzecz po 11 w nocy jest to mnożone x2 a po 1 rano można by rzec że trojone:) I wtedy w efekcie max jaki mialem to było 20 mega(1,7 mB/s). Speedtesta odpalam przynajmniej raz na dzien. www.Noc.gts.pl też jest dobrym wyznacznikiem połączenia i jego prędkości. Wiec przyjmijmy że do 11 wieczorem jestem w stanie sciagac w okolicach 700 kB/s:) czyli troche prawdy w tym co kolega pisze jest jak najbardziej ale tutaj bym problem polozyl po stronie skaczacego zasiegu wifi:)

Obecnie na tak wygórowanych ustawieniach i przesadzonych ściągam torrenty w okolicach 400-500 kB/s, ale wiem na pewno nie blokują p2p bo wcześniej miałem to łącze ale 2 MB więc torrenty latały w okolicach 300 kB/s czyli nawet więcej niż fabryka dała co było dla mnie dziwne . Jeśli nie wierzycie mogę pokazać zestawienie ze speedstepa ostatnich testów i dni kiedy je robiłem na moim ip które "wyszły" właśnie tak jak piszę wyżej.

Vectra jest to telewizja kablowa, obecnie na 3 miejscu a może i nie bo to zależy od tego gdzie się mieszka po Aster i UPC tych bardziej komercyjnych:) Przepraszam jeśli kogoś uraziłem tym stwierdzeniem.

Liczba wysyłania i pobierania : 25

I niestety tak jak patrze tylko przy takich ustawieniach tych właśnie przesadzonych do bólu chodzi to na 3/4 fajerki(-+500 kB/s). Chciałbym jednak więcej - bardziej go wycisnąć.

Acha zauważyłem jedna rzecz jak po 23.00 torrenty chodzą czyli łącze się zwiększa 2 razy to i prędkość pobierania potrafi skoczyć na 600 kB/s czyli tak jakby większa "rura" się robiła ale nadal i zator w niej większy Czy to nie jakos to robi się synchronicznie?
Nadal nie mogę wycisnąć maxa:(A wiem że się da!!

P.S. Przepraszam za moja formę wypowiedzi i za jej niechlujstwo:)

[ Dodano: 2009-03-05, 21:02 ]
Acha jeszcze jedno jak ustawie dokładnie tak jak wiki podaje dla Azureusa(twoj link)
to transfer właśnie przed chwila spadł mi do 40-50kB/s. Wybrałem ustawienia dla 512:(

Krzsiek91
Posty: 2
Rejestracja: 2009-03-07, 12:26
    unknown unknown
Gender: None specified

Re: uTorrent - Ustawienia

#1123 Postautor: Krzsiek91 » 2009-03-07, 12:16

czy ktoś może mi polecić ustawienia pod utorrent 1.8.2 na łączu 1mb/s down oraz 256kb/s up Era internet stacjonarny. próbowalem juz kilku ustawien ale rezultaty nie są satysfakcjonujące :| down ok 60 kb/s na różnych plikach. oczywiście port przekierowany prawidłowo, w teście jest ok!
Ostatnio zmieniony 2009-03-07, 12:19 przez Krzsiek91, łącznie zmieniany 1 raz.

kesonex
Posty: 3
Rejestracja: 2009-01-17, 13:34
    unknown unknown
Gender: None specified

Re: uTorrent - Ustawienia

#1124 Postautor: kesonex » 2009-03-09, 08:24

Krzsiek91 pisze:czy ktoś może mi polecić ustawienia pod utorrent 1.8.2 na łączu 1mb/s down oraz 256kb/s up Era internet stacjonarny. próbowałem już kilku ustawień ale rezultaty nie są satysfakcjonujące :| down ok 60 kb/s na różnych plikach. oczywiście port przekierowany prawidłowo, w teście jest ok!


A zostawiałeś torrenty na dłużej niż dobę odpalone?
Bo według mnie to masz nie najgorzej dlatego że 1 MB to downloadu bedziesz mial 128 kB/s max. Wiec może to zależy od torrentów które mogą mieć mało seedów stad prędkość w polowie.

Ja natomiast nadal nie mogę ustawić swojego łącza tak aby ściągało full czyli jakieś 768 kB/s.
Max jaki mam teraz to 200-300 kB/s na 6 MB łączu. Ludzie pomóżcie bo wiem że mogę mieć więcej gdyż jakiś tydzień temu bywało nawet 605 kB/s . Wiem też z opowieści ludzi ze można wyciągnąć więcej niż fabryka dała. Jakie te ustawienia powinny być jaki port dokładnie wielu już próbowałem i nadal się rozpędzić nie może.... :help: :( Używam BitTorrent 6.1.2.

[ Dodano: 2009-03-10, 12:48 ]
Myślę że nikt mi tutaj nie pomoże jest to tylko i wyłącznie kwestia publiczny/prywatny tracker. I przy tym pozostanę . Skoki jak zauważyłem są i nie są zależne od ustawień, portów czy prędkości łącza tylko i wyłącznie od ludzi którzy to udostępniają....

Pozdrawiam.

Krzsiek91
Posty: 2
Rejestracja: 2009-03-07, 12:26
    unknown unknown
Gender: None specified

Re: uTorrent - Ustawienia

#1125 Postautor: Krzsiek91 » 2009-03-10, 18:02

a mi sie w koncu udalo na ustawieniach podanych na tym forum ale w innym temacie, juz zamknietym. sciaga kazdy plik po 127-128kb/s czyli z pelna predkoscia.

lukas1606
Posty: 6
Rejestracja: 2008-09-20, 21:16
    unknown unknown
Gender: None specified

Re: uTorrent - Ustawienia

#1126 Postautor: lukas1606 » 2009-03-11, 16:43

sory, do usuniecia
Ostatnio zmieniony 2009-03-11, 16:45 przez lukas1606, łącznie zmieniany 1 raz.

madzia01
Posty: 4
Rejestracja: 2008-11-19, 16:18
    unknown unknown
Gender: None specified

Re: uTorrent - Ustawienia

#1127 Postautor: madzia01 » 2009-03-13, 18:07

Może ktoś mi pomóc ustawić ?
W dzień od 12.00 do 23.00 mogę pobierać do 500 kb/s a od 23.00 do 12.00 transfer dochodzi do 1.2 Mb/s

Nie wiem jak ustawić qtorrenta były wysokie transfery .

THeMooN
-#V*I*P
-#V*I*P
Posty: 232
Rejestracja: 2009-01-17, 16:59
    unknown unknown
Gender: None specified

Re: uTorrent - Ustawienia

#1128 Postautor: THeMooN » 2009-03-17, 16:54

Miał ktoś kiedyś tak, że w UTorrencie miał "czerwone światło" a mimo to dalej ściągał powyżej 500kB/s ?? :| Bo ja mam tak teraz... dziwne nie ?? :lol:

Awatar użytkownika
Wesoł
-#Elektryk
-#Elektryk
Posty: 3866
Rejestracja: 2005-09-19, 19:11
Lokalizacja: [||||____] 40%
Klient BT: b3333k
    unknown unknown
Gender: Male
Kontaktowanie:

Re: uTorrent - Ustawienia

#1129 Postautor: Wesoł » 2009-03-17, 16:57

THeMooN pisze:e w UTorrencie miał "czerwone światło" a mimo to dalej ściągał powyżej 500kB/s

za NATem to całkiem normalne.
Obrazek ObrazekObrazek
Obrazek Dołącz do teamu t.o!|pajacyk.pl|Sprawdź swój sprzęt! NOWE ZAWODY!Obrazek nie bądź pokraka - używaj subBlacka! usemlow.pl
Proszę nie pisac mi PW dot. serwisu - interesuje mnie to jak zeszłoroczny śnieg na Podlasiu :F

Awatar użytkownika
quid
-#V*I*P
-#V*I*P
Posty: 1299
Rejestracja: 2006-04-08, 17:12
Lokalizacja: Miasto Basi T.
    unknown unknown
Gender: None specified
Kontaktowanie:

Re: uTorrent - Ustawienia

#1130 Postautor: quid » 2009-03-17, 19:39

madzia01 pisze:Może ktoś mi pomóc ustawić ?
W dzień od 12.00 do 23.00 mogę pobierać do 500 kb/s a od 23.00 do 12.00 transfer dochodzi do 1.2 Mb/s

Nie wiem jak ustawić qtorrenta były wysokie transfery .


widocznie masz noca wyzsza predkosc /jeszcze raz tyle/...mam to samo..taki to juz urok providera :wink:
Ostatnio zmieniony 2009-03-17, 19:39 przez quid, łącznie zmieniany 1 raz.
ObrazekObrazek

madzia01
Posty: 4
Rejestracja: 2008-11-19, 16:18
    unknown unknown
Gender: None specified

Re: uTorrent - Ustawienia

#1131 Postautor: madzia01 » 2009-03-22, 15:23

A o co chodzi w opcji kolejkowanie bo naprawdę nie wiem :(

Awatar użytkownika
quid
-#V*I*P
-#V*I*P
Posty: 1299
Rejestracja: 2006-04-08, 17:12
Lokalizacja: Miasto Basi T.
    unknown unknown
Gender: None specified
Kontaktowanie:

Re: uTorrent - Ustawienia

#1132 Postautor: quid » 2009-03-22, 15:41

w opcji: maksymalna liczba aktywnych zadan i max.liczba aktywnych pobieran mozesz zost.wartosc domyslna /10 bodajze/ albo zmienic..
oznacza to ze naraz mozeszpobierac 10 torrentow..wlaczajac 11 bedzie on wlasnie w kolejce i zacznie pobieranie wtedy kiedy ktorys z tej dziesiatki zostanie sciagniety

osobiscie i to i to mam ustawione na 20

reszte okienek w Kolejkowaniu pozostala domyslna
ObrazekObrazek

Awatar użytkownika
yurek-55
Posty: 8
Rejestracja: 2009-03-18, 15:31
Lokalizacja: Warszawa
    unknown unknown
Gender: None specified
Kontaktowanie:

Re: uTorrent - Ustawienia

#1133 Postautor: yurek-55 » 2009-03-22, 17:58

Co oznacza litera [F] w statusie? Mam np. [F] Pobieranie

Awatar użytkownika
MisiuMyszka
-#GRAFIK
-#GRAFIK
Posty: 1189
Rejestracja: 2006-10-04, 10:11
Lokalizacja: że znowu :>
    unknown unknown
Gender: None specified
Kontaktowanie:

Re: uTorrent - Ustawienia

#1134 Postautor: MisiuMyszka » 2009-03-22, 19:35

Wymuszone pobieranie
Jestem OK. a przynajmniej tak mi się wydaje :P jestem inny, a przynajmniej nie taki sam jak wszyscy...
ObrazekObrazek

LEon_STAR
Posty: 1
Rejestracja: 2009-03-25, 19:52
    unknown unknown
Gender: None specified

Re: uTorrent - Ustawienia

#1135 Postautor: LEon_STAR » 2009-03-25, 19:38

Prosze nie slac na mnie gromow z nieba, ale przejrzalem dosc dokladnie forum przed podjeciem decyzji o napisaniu :)

Posiadam lacze 10mbit. W dwie strony tzn moge tyle samo wysylac i sciagac. Aczkolwiek w kwestii torentow ogranicza mnie oczywiscie konfiguracja software'u :/ Uzywam uTorenta. Czy ktos moze podac jakies optymalne ustawienia badz jakis plik .cfg przy pomocy ktorego bedzie piknie smigac? Jeszcze nie zdarzylo mi sie osiagnac maksimum sciagania, ale reszta internetu smiga dziko. Wszystko poza torentem. Wina napewno nie lezy po stronie mojego providera.

Awatar użytkownika
koszalek-opalek
-#Papa_Smurf
-#Papa_Smurf
Posty: 1341
Rejestracja: 2005-09-19, 11:28
Lokalizacja: Shangri-la
    unknown unknown
Gender: Male
Kontaktowanie:

Re: uTorrent - Ustawienia

#1136 Postautor: koszalek-opalek » 2009-03-26, 21:05

LEon_STAR,

Prócz konfiguracji, to jeszcze zdałoby Ci się pomyśleć nieco... Lub poczytać na jakich zasadach działa sieć bittorrent...
Co boskie Bogu oddajcie, co cesarskie Cesarzowi...
Mnie zaś pozwólcie dożyć w pokoju kresu dni moich...

mroovka2602
Posty: 6
Rejestracja: 2009-03-30, 18:14
    unknown unknown
Gender: None specified

Re: uTorrent - Ustawienia

#1137 Postautor: mroovka2602 » 2009-03-30, 18:06

Witam.Jestem kolejną osobą z tym samym problemem ale nic nie pomaga.
Mam neta w kablówce INEA 2mb, upload 256kb. Niestety nie mogę osiągnąć większego uploadu niż 20kb. Ustawiłem priorytet dla wysyłania, Maksymalne wysyłanie bez limitu lub 186, maksymalna liczba połączeń 250, liczba sloatów 8, Mam włączone mapowanie portów UPnP i Nat MPM, włączona sieć DHT i nic. Nie mogę wysyłać szybciej niż 20kb.
Proszę o pomoc!!!!!!!!!! Mam utorrent 1.8

Sir.Chucky
Posty: 1
Rejestracja: 2009-03-30, 19:23
    unknown unknown
Gender: None specified

Kablówka

#1138 Postautor: Sir.Chucky » 2009-03-30, 19:06

Witam,
Czy mógłby ktoś dać jak najlepsze ustawienia dla Utorrent dla mnie; jak mam go ustawić, że ściągał jak najszybciej.
Mam Internet Kablowy 3 MB's. Przykładowo z internetu pobiera mi z prędkością do 360Kb's
Windows Vista (32 Bitowy)
Pozdrawiam.!

Pyrek
Posty: 2
Rejestracja: 2009-04-06, 09:56
    unknown unknown
Gender: None specified

wyłacza sie net

#1139 Postautor: Pyrek » 2009-04-06, 09:52

Witam!!!

Od jakiegos czasu mam problem z utorrentem otóż po wlaczeniu wszystko ładnie sie sciąga bez jakis wielkich rewelacji średnio 100-500kB/s w zaleznosci od seedów na torrencie
Łącze mam z kablówki ASTER CITY w dzień 3Mb/s w nocy 6Mb/s , wysyłanie danych do 512 kb/s , IP oczywiscie dynamiczne , porty są odblokowane , widows Vista (32bity)
Problem jest taki ze po pewnym czasie (czasem 10 minut czasem 2 godziny nie wiem od czego to zalezy) od odpalenia utorrenta wyłacza sie mi net , tak jakbym go w ogóle nie miał ani żadna przeglądarka ani utorrrent nie ma połączenia z netem ...jedyne lekarstwo na to ,to: wyłaczyc i właczyc modem i wszytko znowu łądnie smiga przez pare minut.Nie mam pojęcia o co chodzi ?wczesniej wszytko było OK. A takie uzytkowania neta jest bardzo uciążliwe.
Poczytałem troche i moze to wina mojej konfiguracji , w sieci jest tyle konfiguracji ze nie wiem juz która sie nada dle mnie.Kazdy mów ze jego najlepsza.
Zwiekszyłem tez liczbe połczen takim programem pod viste ale tez nic
jestescie moja ostatnią deska ratunku
Jakies sugestie? Poszukuje ludzi co mieli podobny problem albo sa bardzo biegli w temacie
Pisałem na różnych forach i nic :(

Oczywiscie windows defernder i avast nie blokuja połaczen dla utorrenta
A podłączony jestem do staaarego modemu motorola surfboat sb4200e
Ostatnio zmieniony 2009-04-06, 10:12 przez Pyrek, łącznie zmieniany 3 razy.

Awatar użytkownika
-ri-
-#Cham
-#Cham
Posty: 9293
Rejestracja: 2005-11-26, 14:07
Lokalizacja: Chrząszczyżewoszyce
    unknown unknown
Gender: None specified
Kontaktowanie:

Re: uTorrent - Ustawienia

#1140 Postautor: -ri- » 2009-04-06, 10:10

Pyrek pisze:jedyne lekarstwo na to ,to: wyłaczyc i właczyc modem

Może modem nie wyrabia z obsługą tylu połączeń na raz i się zawiesza?
Ogranicz ilość jednoczesnych połączeń na torrent.
ObrazekObrazekObrazekObrazek
Obrazek
Złośliwość jest podstawą wszelkiej przyjaźni. Dowodzi inteligencji i zainteresowania drugą osobą. :] "Życie jest jak psi zaprzęg. Jeśli nie jesteś liderem, sceneria nigdy się nie zmienia"


Wróć do „BitTorrent”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości