•  FAQ  •   Szukaj  •   Użytkownicy  •   Grupy  •  Rejestracja  •   Zaloguj  •   Album  • 


Poprzedni temat :: Następny temat
Przesunięty przez: marcinek
2007-08-08, 08:05
uTorrent - Ustawienia
Autor Wiadomość
Hao91

Dołączył: 26 Lut 2009
Posty: 1
Wysłany: 2009-02-26, 23:01   

Witam, przeleciałem ponad 20 stron wstecz lecz nie znalazłem ustawień dla Vectry 6MB (Opcja search niestety odnosi się do początku tematu:S)
W każdym razie:
Download 6MB
Upload 512KB

Z góry dziękuję
  
 
 
kosak15 

Klient BT: UTorrent
Wiek: 20
Dołączył: 27 Lut 2009
Posty: 1
Wysłany: 2009-02-27, 22:02   

Czy moze mi ktos powiedziec jak skonfigurowac program utorrent na 1,3/mbs
Jestem nowy i sie zbytnio nie orientuje z tymi seedami i perami !plis!! :help:
 
 
 
wojtek2101

Dołączył: 28 Lut 2009
Posty: 1
Wysłany: 2009-02-28, 13:55   

Prosze Was o pomoc w ustawieniach utorrent 1.6.1 do 2mb Chello gdyz takowych nie widzialem w temacie.probowalem wszystkich ustawien ktore tu sa lecz nic one nie wnosza nowego,wciaz pobieranie jest w granicach 02-30 a mysle ze przy takim necie powinny byc szybsze.dodam ze staram sie sciagac torrenty gdzie jest jak najwiecej seedow.Pozdro i czekam na skuteczna pomoc :spoko:
 
 
THeMooN 

Dołączył: 17 Sty 2009
Posty: 232
Piw: 58
Ostrzeżeń:
 5/4/6
Wysłany: 2009-02-28, 17:47   

No bo się wkurzę... porty na routerze mam odblokowane, jeszcze dwa dni temu znaczek miałem zielony a teraz co bym nie robił, wciąż mam żółty trójkąt. Kombinowałem z innymi portami, z innymi dns'ami i nic, wciąż to samo mam. Miałem po zmianie portu i odblokowaniu go na routerze zielony znaczek dziś przez jakieś 10 minut i później znowu to samo. Jakieś pomysły? Neta mam z Orange Freedom. Może coś im się pieprzy? Dajcie znać jak wiecie.
 
 
AzumiChan 


Klient BT: UTorrent
Dołączył: 18 Lut 2009
Posty: 29
Skąd: Somewhere in Japan
Piw: 4
Wysłany: 2009-02-28, 19:59   

Kazdy niech sobie przeliczy ustawienia indywidualnie:
1mb=125kB/s
Na upload odkrecic 80% mocy (NIGDY nie dawac bez limitu)
Na przyklad 512 = 49kB up,1mb=98 itd.. :wink:
Download bez limitu.
  
 
 
mis456 


Klient BT: UTorrent
Wiek: 21
Dołączył: 30 Lis 2005
Posty: 119
Skąd: Wrocław
Piw: 57
Ostrzeżeń:
 1/4/6
Wysłany: 2009-03-04, 07:47   

Ma ktoś jakieś specjalne ustawienia dla Netia 6mb?

utorrent 1.8.2
  
 
 
THeMooN 

Dołączył: 17 Sty 2009
Posty: 232
Piw: 58
Ostrzeżeń:
 5/4/6
Wysłany: 2009-03-04, 07:54   

A czym różni się Netia 6mega od Neozdrady 6mega? Poszukaj trochę w tym temacie, to nie boli.
 
 
kesonex

Dołączył: 17 Sty 2009
Posty: 3
Wysłany: 2009-03-05, 20:34   

Witam
mam neta jak kolega wyżej prosił czyli Vectra 6MB.
Efektywne max ściąganie to 768 kB/s upload to : 64 kB/s.

Port odblokowany, jaki chce na routerze mogę zrobić. Obecnie zrobiłem taki jak ktoś gdzieś wyżej pisał 54321 w zakresie do 50000. Wcześniej miałem port BitTorrent czyli : 6881. Tez hulało.

Martwi mnie jedna rzecz jakbym tego nie ustawił, pokombinował z seedami peerami uploadem w programie to i tak to jakoś się "męczy". Czy to będzie uTorrent czy Bittorrent to średnia download jest jakieś 150 kB/s. Zauważam tylko bez regularności skoki nawet do 540 kB/s czyli widzę ze jednak się da. Czy jeśli podam poniżej swoje parametry to ktoś może je porównać ze sobą i podpowiedzieć gdzie popełniłem błąd? Proszę Was o pomoc chetnie wymienie sie spostrzezeniami.

Upload max : 22 kB/s
Download : 0 (bez limitu)

Ktoś pisał wcześniej ze powinienem zachować wzory z dzieleniu dla danej przepustowości w stosunku do programu i możliwości upload. Dla mnie pogorszyło to sprawę. Jak sztucznie podniosłem wartości mimo to do 10000 to bez reguły zaczął się jakiś ruch:)
Wiec dalej mam tak:

Maksymalna całkowita liczba połączeń: 10000
Maksymalna liczba połączonych peerów na torrent :10000
Liczba slotów : 15

Jeśli ktoś dla takiej charakterystyki posiada errate to ja poproszę ale już siły nie mam na torrenty:(

P.S. Nie ma znaczenia też czy to jest torrent z seeedami 15000000 AXXO czy jakiś inny i seedów jest 2, efekt ten sam. Wiem jedno jeśli obniżę ustawienia seedow i peerow to przeglądarka lata jak talala:) :help:
  
 
 
THeMooN 

Dołączył: 17 Sty 2009
Posty: 232
Piw: 58
Ostrzeżeń:
 5/4/6
Wysłany: 2009-03-05, 20:50   

Ja od pewnego momentu mam maks download 50kB/s a neta mam takiego samego jak ty (tylko że z Orange Freedom)... moje ustawienia to maks upload 60kB/s , download 768kB/s , Maksymalna całkowita liczba połączeń: 375, Maksymalna liczba połączonych peerów na torrent : 200, Liczba slotów : 4, port: 13680, w UTorrencie od dobrego tygodnia mam żółty trójkąt, choć wcale nie blokuję uploadu... osobiście nie mam juz siły na te ustawianie bo jakbym tego badziewie nie ustawił to łączny download z 6 plików łącznie wynosi mi maks 50-100kB/s. Np. durną grę Necrovision od reloaded (czyli w cholerę seedów i 5x więcej peerów) ściągam po 0,1-0,9kB/s co doprowadza mnie do szewskiej pasji... ściągam to badziewie od dobrego tygodnia podczas gdy powinienem ściągnąć to w maks 2 dni przy naprawdę kiepskich warunkach.
 
 
neosarmacja 


Klient BT: UTorrent
Wiek: 34
Dołączył: 12 Lut 2009
Posty: 569
Piw: 112
Wysłany: 2009-03-05, 21:20   

kesonex napisał/a:
Witam
mam neta jak kolega wyżej prosił czyli Vectra 6MB.
Efektywne max ściąganie to 768 kB/s upload to : 64 kB/s.

Nie efektywne a teoretyczne, efektywne to tyle ile wyciągniesz w praktyce. Zbadaj sobie łącze na numion.com, kilka dni z rzędu i kilka razy w ciągu dnia, może to coś u providera.
Dwa - nie znam tego providera, może tnie P2P? Swego czasu w Chello był taki problem, że na niektórych pulach adresów publicznych P2P chodziło gorzej, na innych lepiej, tu bym tego nie podejrzewał ale może.

Co do ustawień - podałeś tylko połowę danych, gdzie liczba torrentów aktywnych i pobieranych jednocześnie? Na moje oko bardzo przesadziłeś z ustawieniami, zawsze posługiwałem się tymi ustawieniami i śmiga bez zastrzeżeń:
http://azureuswiki.com/index.php/Good_settings

Liczbę połączeń masz w kosmos wystrzeloną. W P2P przesada w ustawieniach zawsze kończy się źle, pamiętaj, zapchasz sobie łącze i ani torrent nie będzie chodził dobrze ani www.

THeMooN, 6 torrentów pobieranych na raz? A spróbuj ze 3, do tego 2-3 wysyłane, maksymalnie.
  
 
 
THeMooN 

Dołączył: 17 Sty 2009
Posty: 232
Piw: 58
Ostrzeżeń:
 5/4/6
Wysłany: 2009-03-05, 21:26   

Moim zdaniem tu jest coś nie tak z internetem dostarczanym przez mojego operatora, bo niecały miesiąc temu na tych ustawieniach targałem maksymalną prędkością... i też ściągałem po 6 zadań na raz, czasami było nawet 10+ i wszystko śmigało aż miło.
 
 
kesonex

Dołączył: 17 Sty 2009
Posty: 3
Wysłany: 2009-03-05, 21:44   

Nie to miałem na mysli ale dla sprostowania dodam ze wlasnie jesli cos sciagam z netu przez www czasami te predkosci rosna nawet do 800. Niestety obnizki i skoki transferow sa spowodowane przez Wifi , ktore jak wiemy roznie działa i różny może miec zasięg jak i zakłocenia.

Mowiąc efektywnie miałem na mysli także jedna rzecz po 11 w nocy jest to mnożone x2 a po 1 rano można by rzec że trojone:) I wtedy w efekcie max jaki mialem to było 20 mega(1,7 mB/s). Speedtesta odpalam przynajmniej raz na dzien. www.Noc.gts.pl też jest dobrym wyznacznikiem połączenia i jego prędkości. Wiec przyjmijmy że do 11 wieczorem jestem w stanie sciagac w okolicach 700 kB/s:) czyli troche prawdy w tym co kolega pisze jest jak najbardziej ale tutaj bym problem polozyl po stronie skaczacego zasiegu wifi:)

Obecnie na tak wygórowanych ustawieniach i przesadzonych ściągam torrenty w okolicach 400-500 kB/s, ale wiem na pewno nie blokują p2p bo wcześniej miałem to łącze ale 2 MB więc torrenty latały w okolicach 300 kB/s czyli nawet więcej niż fabryka dała co było dla mnie dziwne . Jeśli nie wierzycie mogę pokazać zestawienie ze speedstepa ostatnich testów i dni kiedy je robiłem na moim ip które "wyszły" właśnie tak jak piszę wyżej.

Vectra jest to telewizja kablowa, obecnie na 3 miejscu a może i nie bo to zależy od tego gdzie się mieszka po Aster i UPC tych bardziej komercyjnych:) Przepraszam jeśli kogoś uraziłem tym stwierdzeniem.

Liczba wysyłania i pobierania : 25

I niestety tak jak patrze tylko przy takich ustawieniach tych właśnie przesadzonych do bólu chodzi to na 3/4 fajerki(-+500 kB/s). Chciałbym jednak więcej - bardziej go wycisnąć.

Acha zauważyłem jedna rzecz jak po 23.00 torrenty chodzą czyli łącze się zwiększa 2 razy to i prędkość pobierania potrafi skoczyć na 600 kB/s czyli tak jakby większa "rura" się robiła ale nadal i zator w niej większy Czy to nie jakos to robi się synchronicznie?
Nadal nie mogę wycisnąć maxa:(A wiem że się da!!

P.S. Przepraszam za moja formę wypowiedzi i za jej niechlujstwo:)

[ Dodano: 2009-03-05, 21:02 ]
Acha jeszcze jedno jak ustawie dokładnie tak jak wiki podaje dla Azureusa(twoj link)
to transfer właśnie przed chwila spadł mi do 40-50kB/s. Wybrałem ustawienia dla 512:(
 
 
Krzsiek91

Dołączył: 07 Mar 2009
Posty: 2
Wysłany: 2009-03-07, 12:16   

czy ktoś może mi polecić ustawienia pod utorrent 1.8.2 na łączu 1mb/s down oraz 256kb/s up Era internet stacjonarny. próbowalem juz kilku ustawien ale rezultaty nie są satysfakcjonujące :| down ok 60 kb/s na różnych plikach. oczywiście port przekierowany prawidłowo, w teście jest ok!
  
 
 
kesonex

Dołączył: 17 Sty 2009
Posty: 3
Wysłany: 2009-03-09, 08:24   

Krzsiek91 napisał/a:
czy ktoś może mi polecić ustawienia pod utorrent 1.8.2 na łączu 1mb/s down oraz 256kb/s up Era internet stacjonarny. próbowałem już kilku ustawień ale rezultaty nie są satysfakcjonujące :| down ok 60 kb/s na różnych plikach. oczywiście port przekierowany prawidłowo, w teście jest ok!


A zostawiałeś torrenty na dłużej niż dobę odpalone?
Bo według mnie to masz nie najgorzej dlatego że 1 MB to downloadu bedziesz mial 128 kB/s max. Wiec może to zależy od torrentów które mogą mieć mało seedów stad prędkość w polowie.

Ja natomiast nadal nie mogę ustawić swojego łącza tak aby ściągało full czyli jakieś 768 kB/s.
Max jaki mam teraz to 200-300 kB/s na 6 MB łączu. Ludzie pomóżcie bo wiem że mogę mieć więcej gdyż jakiś tydzień temu bywało nawet 605 kB/s . Wiem też z opowieści ludzi ze można wyciągnąć więcej niż fabryka dała. Jakie te ustawienia powinny być jaki port dokładnie wielu już próbowałem i nadal się rozpędzić nie może.... :help: :( Używam BitTorrent 6.1.2.

[ Dodano: 2009-03-10, 12:48 ]
Myślę że nikt mi tutaj nie pomoże jest to tylko i wyłącznie kwestia publiczny/prywatny tracker. I przy tym pozostanę . Skoki jak zauważyłem są i nie są zależne od ustawień, portów czy prędkości łącza tylko i wyłącznie od ludzi którzy to udostępniają....

Pozdrawiam.
 
 
Krzsiek91

Dołączył: 07 Mar 2009
Posty: 2
Wysłany: 2009-03-10, 18:02   

a mi sie w koncu udalo na ustawieniach podanych na tym forum ale w innym temacie, juz zamknietym. sciaga kazdy plik po 127-128kb/s czyli z pelna predkoscia.
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku
Śledź odpowiedzi w tym temacie

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Template FISubSilver v 0.2 modified by Nasedo